Numele cotidianului: GLOC
Anul şi data apariţiei: 10.04.2011
Tematica: mutarea romilor de pe Coastei-Cluj
Pagina (dacă este cazul): 3
Titlul articolului: Maratonul Internaţional Cluj
Acces online: https://www.sectorulcultural.info/gloc/?page_id=167

Campania “Împreună, reuşim!” – 10 Aprilie 2011, Cluj-Napoca

La primul Maraton Internaţional din Cluj-Napoca, şapte alergători au parcurs kilometru după kilometru pentru a susţine cauza familiilor mutate în Pata-Rât, lângă groapa de gunoi a oraşului. Donaţiile oferite pentru efortul au fost depuse într-un fond de solidaritate deschis de către Fundaţia Comunitară Cluj, ce va fi utilizat pentru achiziţionarea unor bucăţi de teren şi sprijinirea familiilor în construcţia unor locuinţe noi, adecvate unui trai decent.

Cum a decurs Maratonul pentru susţinătorii cauzei noastre? Urmăreşte aici…

Au alergat pentru GLOC la Maratonul Internaţional Cluj-Napoca, 10 Aprilie 2011: Ioana-Lucia Mica (arhitect), conf. univ. dr. Gabriel Bădescu (Catedra de Ştiinţe Politice, Univ. Babeş-Bolyai), Adrian Dohotaru (jurnalist, doctorand în istorie), Boroka Jobb (doctorand  în etnografie), Marian Chiriac (jurnalist), doi alergători anonimi-surpriză.

Video: cum au ajuns la FINISH…

Paisprezece copii din familiile mutate de pe str. Coastei la Pata Rât au fost premiaţi pentru parcurgerea traseului pentru copii la Maratonul Internaţional din Cluj.

Video: cum s-au pregătit de cursă…

Campionul nostru: băiatul care s-a clasat pe locul al patrulea la cursa copiilor din cadrul Maratonului Internaţional Cluj

Alătură-te campanieiÎmpreună, reuşim! Locuinţe decente pentru familiile rome din Cluj. Detalii privind cauza GLOC pot fi citite în Catalogul on-line al scopurilor sociale sprijinite de Fundaţia Comunitară Cluj.

Ce i-a motivat pe maratonişti…

Marian Chiriac: …ca jurnalist, m-am ocupat câţiva ani buni de domeniul minorităţilor etnice, având şansa să cunosc îndeaproape o lume care, deşi e lângă noi, ne rămâne adesea necunoscută: cea a romilor. Iar acolo am văzut aceeaşi umanitate ca peste tot, însă mai multă sărăcie şi mai multă discriminare decât ar fi normal. Am ţinut de aceea ca acum, la Cluj, să alerg proba de maraton pentru cauza romilor de la Pata Rat. Îmi doresc ca gestul meu de afirmare a propriei libertăţi să fie un semnal asupra faptului că unii semeni de-ai noştri nu au parte de aceleaşi trăiri. Alerg din solidaritate. Cuvintele celorlalţi maratonişti…